Sreda, 23.06.2021.

11:17

Reakcija S. Makedonije: Završili smo

Makedonski premijer Zoran Zaev reagovao na odluku Saveta za opšte poslove EU da odloži započinjanje pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Izvor: Tanjug

Reakcija S. Makedonije: Završili smo
EPA-EFE Georgi Licovski

On je istakao da je njegova zemlja uspešno završila reforme iz evropske agende.

Zaev je na otvaranju Prvog ekonomskog foruma u Skoplju ponovio da je Severna Makedonija ispunila sve ulove za početak pregovora za članstvo, što su potvrdili Evropska komisija i 26 od 27 zemalja članica, prenosi portal Telma.

"Severna Makedonija neguje evropske vrednosti, pokazuje evropske manire, političku volju i dobrodušne odnose neophodne za ekonomski prosperitet i bolji standard za građane", rekao je Zaev.

Nešto ranije on je na svom Fejsbuku napisao da su švedska ministarka spoljnih poslova i trenutno predsedavajuća OEBS-u An Linde prenela podršku Švedske evropskim aspiracijama Severne Makedonije.

"Za nas je čast što predsedavamo OEBS-om 2023. godine i priznanje Severnoj Makedoniji kao funkcionalnoj multietničkoj demokratiji. Uz iskustvo koje imamo u rešavanju problema i otvorenih pitanja daćemo veliki doprinos rešavanju problema", napisao je Zaev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: