Subota, 24.10.2020.

09:21

"Nisam željan izvršne vlasti"

Ivica Dačić kaže da je u karijeri obavljao više ministarskih funkcija i da je po dužini mandata ministra spoljnih poslova na četvrtom mestu u istoriji Srbije

Izvor: Beta

Foto: TANJUG / RADE PRELIC

Zato, kako dodaje, "nije željan izvršne vlasti".

Dačić, koji je novi predsednik Skupštine Srbije, ponovio je kako zakonodavna spada u sam vrh po podeli vlasti, te da samo "zlobnici" smatraju da je njegova nova funkcija rezultat problema u saradnji sa Srpskom naprednom strankom.

"Od 1990-ih se nije desilo da je predsednik neke stranke istovremeno i predsednik Skupštine. Uloga (predsednika parlamenta) će time biti osnažena", rekao je Dačić za tv Hepi.

Odbacio je mogućnost da bude "protokolarni predsednik Skupštine".

On je dodao i da je do ovakve podele došlo u dogovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem zbog najavljenih izbora 2022. godine, u koje kao vladajuće koalicija trebaju da udju osnažene na predsedničkim i gradskim izborima "ne računajući pokrajinske i lokalne izbore".

Dačić navodi i da tek predstoji odluka koje će ministarske resore Socijalistička partija Srbije dobiti u vladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: