Sreda, 19.02.2020.

16:00

"Ne mogu da se raspravljam sa Dodikovim besnim glistama"

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić oglasio se povodom poziva člana Predsedništva Milorada Dodika da podnese ostavku.

Izvor: klix.ba

EPA/ FEHIM DEMIR

Kako je Komšić rekao novinarima okupljenim ispred zgrade Predsedništva u Sarajevu, on ima razumevanja za njega u određenim situacijama, ali o ovome neće raspravljati.

On je dodao kako s "detetom nema problema koje ima s Miloradom Dodikom".

"Mogu imati razumevanja za njegova stanja, ali ne mogu raspravljati s njegovim besnim glistama. To što se njemu ne sviđa što sam ja u Predsedništvu, moraće da se strpi još dve godine", rekao je Komšić.

Dodik smatra da je Komšić izmanipulisao Evropski sud za ljudska prava i javnost tako što je dokument vezan za novu sudiju Ustavnog suda BiH iz Nemačke navodno sakrio i dostavio odgovor bez konsultacija s druga dva člana Predsedništva BiH.

Predsedavajući je nekoliko puta kazao kako je Dodik zapravo ponesen svojim interpretacijama Ustava BiH i zakona te da se tako ne može raditi. Komšić je rekao da je dokument o sutdiji bio dostupan.

"Ako neko misli da je neko ovde naivan i ako misli da će kroz interpretaciju Ustava i zakona doći do cilja, a što ne piše ni u Ustavu i zakonu, taj se grdno vara. Ja ga razumem, on dolazi iz dela BiH gde je njegova reč prva i poslednja. Ali on se mora navići na to da dolazi na posao i da čita dokumente. Ako misli da je nešto urađeno protiv Ustava BiH, nek se obrati tom 'mrskom' Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine", rekao je Komšić.

On je dodao, odnosno ponovio raniji stav, da je Dodik talac svojih reči i postupaka te da se onda vraća unazad i negira rečeno.

Komšić je kazao i da je Dodik danas glasao po svim tačkama dnevnog reda, ali je bio samo za jednu koja je usvojena.

"To je tačka oko pomilovanja. E sad, šta su oni zaključili u NSRS, da li učestvuju ili ne to je njihova stvar, ali je činjenica da je gospodin Dodik došao na sednicu i odlučivao", zaključio je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: