Utorak, 10.12.2019.

07:15

Čileanski avion nestao s radara

Čileanski vojni transportni avion, s 38 putnika i članova posade, nestao je s radara dok je bio na letu ka bazi na Antarktiku.

Izvor: B92, Tanjug

Čileanski avion nestao s radara

Kako prenosi Raša tudej, vojna baza izgubila je kontakt s avionom tipa "C-130 Herkules" u ponedeljak uveče po lokalnom vremeu.

Sudbina 17 članova posate i putnika za sada nije poznata.

Avion se uputio u bazu na Antarktiku, kontakt je izgubljen sat vremena po poletanju, a vlasti su nekoliko sati kasnije saopštile da nisu optimistične. Vojska je ranije pokrenula akciju potrage i spasavanja.

Predsednik Čilea Sebastijan Pinjera je na Tviteru objavio da sa ministrima odbrane i unutrašnjih poslova u štabu vazduhoplovnih snaga prati situaciju, prenosi AP.

Vazduhoplovne snage su objavile da sa avionom nisu imale kontakt više od sedam sati i da je verovatno da je letelica ostala bez goriva.

U avionu se nalazilo osoblje koje je trebalo da pregleda plutajući naftovod kojim se snabdeva antarktička baza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: