Sreda, 18.09.2019.

11:10

Meksiko: U masovnoj grobnici pronađeno 29 tela u plastičnim kesama

Meksičke vlasti saopštile su da su pronašle 29 tela upakovanih u više od stotinu plastičnih kesa u masovnoj grobnici u nasiljem zahvaćenoj državi Halisko.

Izvor: Tanjug

Meksiko: U masovnoj grobnici pronađeno 29 tela u plastičnim kesama
Foto: EPA-EFE/ SASA STANKOVIC

Rojters navodi da je stopa ubistava u Meksiku skočila na najviši nivo u prvoj polovini godine, a da je samo prošle godine registrovano 29.111 ubistava.

Državni tužilac u Halisku Gerardo Solis rekao je na konferenciji za novinare da su istražitelji izbrojali 13 kompletnih i 16 nekompletnih tela od kako su ostaci prona]eni u prvoj sedmici septembra.

Dve žrtve su žene, a najmanje četiri osobe su imale kriminalni dosije, naveli su nadležni, koji dodaju i da postoji mogućnost da broj žrtava tokom istrage i poraste.

Narko karteli u Meksiku često kidnapuju i ubijaju svoje rivale, a mnoge sahranjuju u skrivenim grobnicama širom zemlje.

U državi Halisko deluje nekoliko kriminalnih organizacija, uključujući i jednu od najozloglašenijih "Kartel Haliska nove generacije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: