Subota, 31.08.2019.

20:37

Direktor Agencije za statistiku KiM iznenađen - zašto ima više glasača od broja stanovnika

Direktor ASK Isa Krasnići je izrazio iznenađenje što je broj birača koji imaju pravo glasa prema spisku u CIK veći od broja stanovnikva na Kosovu.

Izvor: Beta

Direktor Agencije za statistiku KiM iznenađen - zašto ima više glasača od broja stanovnika
Ilustracija: Deposit photos/roibu

Direktor Agenicije za statiskiku Kosova (ASK) Isa Krasnići je u intervjuu za prištinsku agenciju Kosovapres rekao da na osnovu procene stanovništva za 2018. godinu Kosovo ima 1.795.000 hiljada stanovnika i ako se uzme u obzir kontingent potencijalnih glasača koji je otprilike 1.800.000 glasača.

Ispostavilo se da na Kosovu ima više birača nego stanovnika.

Centralna izborna komisija je u odgovoru na izjavu Krasnićija pojasnila da treba razlikovati birački spisak i popis stanovništva.

Portparol CIK-a, Valjmir Eljezi je rekao da se u biračkom spisku nalaze i birači koji žive u inostranstvu, ali koji nisu uključeni u popis stanovništva na Kosovu.

"Lista birača, pored birača koji žive na Kosovu, uključuje i birače koji žive u inostranstvu, dok u popis i procene stanovništva spadaju samo stanovnici koji žive u zemlji, rezidentni stanovnici", rekao je Elezi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: