Ponedeljak, 16.04.2018.

20:32

"Moguće da Rusi imaju kompromitujuće informacije o Trampu"

Bivši direktor FBI Džejms Komi je istakao da ne može da isključi mogućnost da Rusija ima kompromitujuće informacije o Donaldu Trampu.

Izvor: B92

Getty Images / Pool

On je dodao da ne zna ništa o tome, ali misli da je moguće.

“Ovo su još neke reči koje sam mislio da nikad neću izgovoriti o predsedniku SAD, ali moguće je", naveo je Komi.

Prethodno je Komi istakao i da je ekscentrični milijarder osoba koja je moralno nepodobna za obavljanje funkcije predsednika SAD.

Podsetimo, smenjeni direktor FBI je najavio objavljivanje knjige “Viša lojalnost”, koja je bazirana na njegovim saopštenjima o kontaktima sa Trampom, rastućoj zabrinutosti zbog Trampovog integriteta.

Kako je navedeno, u knjizi će se naći i ”lične opaske koje će predsednika zasigurno iritirati”.

Objavljeno je i da Komi u knjizi piše o tome da je od Trampa dobijao zahteve da razmotri pokretanje istrage o optužbama da su Tramp i ruske prostitutke urinirali u krevetu u moskovskom hotelu, kako bi se dokazalo da je to laž.

Tramp je kategorično porekao te optužbe, a Komi kaže da je predsednik najverovatnije želeo da se o tim navodima sprovede istraga kako bi svoju suprugu Melaniju uverio da je to laž.

Pročitajte još: Tramp, ruska prostitutka, uriniranje, Obama

Američki predsednik je Komija smenio u maju 2017, kritkujući ga kao "lažova", a razlog za njenu smenu bio je način na koji je Komi rukovodio istragom FBI-ja o mejlovima Trampove bivše demokratske protivkandidatkinje Hilari Klinton.

Komijeva smena je u Ministarstvu pravde dovela do meteža koji je rezultirao imenovanjem Roberta Milera za specijalnog tužioca nadležnog za istragu o Rusiji. Ta istraga je obuhvatila i pitanje da li je Tramp opstruisao rad pravosuđa otpuštanjem Komija, što predsednik negira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: