Ponedeljak, 08.01.2018.

22:01

Ljajić: Ne slažem se ni sa jednim slovom izjave Amfilohija

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da svaka institucija u Srbiji ima pravo da kaže šta misli o pitanju Kosova i Metohije.

Izvor: Beta

Ljajić: Ne slažem se ni sa jednim slovom izjave Amfilohija
Tanjug, arhiva

On je i dodao da se ne slaže "ni sa jednim slovom" izjave mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve Amfilohija.

Ljajić je za Radio-televiziju Vojvodine ocenio da je "sve sporno" u izjavi u kojoj je Amfilohije izrazio bojazan da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića vodi "izdaji Kosova i Srbije".

"Legitimno je da svako kaže šta misli o tom problemu ali ko je od predstavnika Vlade Srbije spomenuo priznanje nezavisnosti Kosova? Ništa se nije desilo od onoga što se spominje u Apelu za odbranu Kosova i Metohije. Ovako ponovo imamo da se kao i devedesetih godina prošlog veka, meri stepen patriotizma", kazao je ministar.

Upitan da li očekuje da će Srpska napredna stranka na sednici Glavnog odbora u sredu doneti odluku da istovremeno sa beogradskim budu raspisani i vanredni parlamentarni izbori, Ljajić je kazao da "najiskrenije" ne bi voleo tu vrstu iznenađenja.

"Voleo bih da tih izbora ne bude jer mislim da smo ih imali i previše, ali u Srbiji nikad ne možete sa sigurnošću reći da li će izbora biti ili ne. Mislim da je vlada ostvarila značajne rezultate ali i da nas čekaju brojni izazovi i da nam je zato potreban period bez izbora", kazao je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: