Sreda, 05.07.2017.

22:15

Mihajlovićeva: Dosta je ubijanja žena

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović apelovala je na institucije da pojačaju kordinaciju i rad na rešavanju problema nasilja u porodici.

Izvor: Tanjug

Mihajlovićeva: Dosta je ubijanja žena

Ona je istakla da nijedna žena više ne sme da trpi nasilje.

"Jako me je potresla, kao verujem i celu Srbiju, vest da je jedna žena ubijena danas u Centru za socijalni rad pred svoje troje dece od strane muža nasilnika, koji je već bio u zatvoru zbog nasilja i za kog se znalo da je nasilnik. Ovo je ozbiljan društveni problem koji se tiče svih nas", izjavila je večeras Mihajlovićeva koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost .

Ona je povodom poslednjeg u nizu ubistava žena, naglasila da država donosi dobre zakone koji se primenjuju, ali i apelovala na sve institucije da koordinisano rade.

"Nijedna žena više ne sme da trpi nasilje i bude ubijena, dosta je. Zato apelujem na sve institucije da pojačaju koordinaciju i još delotvornije rade na rešavanju ovog problema koji pogađa celo naše društvo", dodala je Mihajlovićeva.

U Centru za socijalni rad na Novom Beogradu muškarac je ubio bivšu suprugu tupim predmetom, a policija i dalje traga za njim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: