Svet 2

22.05.2024.

19:36

Sunak potvrdio: Izbori će biti 4. jula

Britanski premijer Riši Sunak potvrdio je danas da će se nacionalni izbori u Britaniji održati 4. jula.

Izvor: Tanjug

Sunak potvrdio: Izbori će biti 4. jula
Tanjug/Stefan Rousseau/PA via AP

Podeli:

Sunak je dodao da je kralj Čarls III odobrio raspuštanje parlamenta i da će izbori biti 4. jula. Ranije danas Rojters je preneo da je Sunak najavio da će izbori biti održani u drugoj polovini godine.

On se obratio novinarima ispred svoje kancelarije u Dauning stritu broj 10 u Londonu, gde je izjavio da je njegov premijerski mandat bio usredsređen na obnavljanje ekonomske stabilnosti, ističući da je Britanija bila suočena s ''najizazovnijim vremenima još od Drugog svetskog rata''.

Sunak je naveo da je pandemija virusa kovid 19 promenila mnoge životne okolnosti i naveo da baš kad je kriza s pandemijom prošla, počeo je rat u Ukrajini, koji je doveo do povećanih računa za struju.

Naveo je da je njemu ekonomska stabilnost na prvom mestu, ističući da je ''ekonomska stabilnost osnova svakog budućeg uspeha''.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: