Aktuelno 18

22.05.2024.

17:23

Ko je bio Toni Montano? Neke od njegovih pesama će večno živeti, jedna je veliki hit

Srpski rok muzičar Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini života.

Izvor: b92.net/wikipedia

Ko je bio Toni Montano? Neke od njegovih pesama će večno živeti, jedna je veliki hit
Shutterstock/Roman Voloshyn

Podeli:

Kako su javili domaći mediji, muzičarevo beživotno telo pronađeno je u njegovom stanu u fotelji, nakon što se porodici nije javljao na telefon i nije otvarao vrata stana...

Toni Montano je bio poznati rok izvođač širom prostora bivše Jugoslavije.

Započeo je karijeru kao pevač u pank-rok bendu Radost Evrope, koji je formiran 1979. godine. Kada je bend prestao da postoji 1985. godine, deo njihovog muzičkog materijala našao se na Miljkovićevom debitantskom albumu kojim je on tada započeo solo karijeru.

Već naredne godine on je objavio svoj prvi solo album koji je nosio naziv "Toni Montano", a pevač je sam sebi i nadenuo ovo "umetničko ime" inspirisano glavnim akterom iz kultnog filma "Lice sa ožiljkom".

Na albumu "Lovac na novac" nalazi se i jedna od najpopularnijih pesama Tonija Montane "Deset godina", koja je i danas nezaobilazan hit.

Posle nekoliko albuma, pevač je napravio pauzu od nekoliko godina do 2006. godine, kada je izdao kompilacije Blue Eyes – Best of Tonny Montano, a 2007. godine Lepšoj od najlepše.

Nakon duge pauze u muzici, u novembru 2019. godine Toni je objavio kompilacijski album pod nazivom Neću da budem šljam. Osim muzičke karijere, Toni Montamo je glumio i u nekoliko filmova, kao što su  Davitelj protiv davitelja (1984) i Brod plovi za Šangaj (1991).

Podeli:

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: