Sreda, 20.06.2018.

11:47

CG: Jednog od uhapšenih u BiH traže zbog ratnog zločina

Nikšićanin Ranko Radulović, koji se tereti za učešće u planiranju deset likvidacija, pod istragom je bosanskih istražitelja koji ga optužuju za ratne zločine.

Izvor: Tanjug

CG: Jednog od uhapšenih u BiH traže zbog ratnog zločina

Radulović (58) se sumnjiči za zločine počinjene devedesetih godina u Foči, piše podgorička Pobjeda.

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da je Tužilaštvo BiH dostavilo informacije kolegama iz Crne Gore o ratnim zločinima, prema kojima je, kako se osnovano sumnja, Radulović na teritoriji BiH pre 28 godina počinio ratne zločine.

Kako je nezvanično saopšteno Pobjedi, postoji mogućnost da bosanske vlasti ustupe predmet crnogorskim pravosudnim organima. Radi se o dokumentima u kojima dve žrtve optužuju Radulovića za silovanja i mučenja.

Bosanske vlasti formirale su predmet, i o tome obavestile crnogorsko tužilaštvo, da je Radulović označen kao osoba koja je učestvovala u ratnim dešavanjima. Sve informacije dostavljene su putem medjunarodne saradnje i narednih dana biće poznato više detalja.

Ranko Radulović uhapšen je u ponedeljak sa bratanićem Stefanom Radulovićem (22) i rođakom Lukom Radulovićem (24), te Ratkom Martinovićem (38), Darkom Vickovićem (38), Nikolom Mandićem (20) i državljanima Bosne i Hercegovine Nenadom Luburom (52) i Radojem Preradovićem (54).

Oni se terete da su članovi kriminalne organizacije koja je pripremala najteža krivična dela. Juče su saslušani u Specijalnom tužilaštvu i nakon što su dali izjave određeno im je zadržavanje od 72 sata, nakon čega će biti privedeni sudiji za istrage višeg suda u Podgorici.

Svi osumnjičeni su negirali krivicu.

Radulović se prilikom privođenja, kao i prilikom jednog ranijeg privodjenja, obratio novinarima uz poruku: „Evo vam viktorija, pobeda“, pokazujući dva prsta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: