Info

Subota, 26.05.2012.

12:01

"Prvo program vlade pa premijer"

DS će kada postigne dogovor sa koalicionim partnerima SPS-PUPS-JS oko programa nove vlade saopštiti imena za premijera, izjavio je funkcioner DS Oliver Dulić.

Izvor: Tanjug

Default images

On je rekao i da je predsednistvo DS razgovaralo o programskim načelima nove vlade i da je donet zaključak da se nastave pregovori sa koalicionim partnerima (SPS-PUPS-JS) sa kojima je postignut dogovor o formiranju vlade.

Dulić je precizirao i da na sednici predsedništva "nije bilo reči o kadrovskim rešenjima niti će o njima biti reči dok se ne usvoje svi oni poslovi i programi te vlade koji će uslediti nakon dogovora sa koaliconim partnerima".

"Mogli ste da čujete koja su ta načela - ona se tiču razvoja zemlje, obezbeđivanja nastavka evropskih integracija, zaštita nacionalnih interesa, borbe za pravedno društvo i borba protiv korupcije", rekao je on.

Dulić je naglasio i da će DS "u narednom periodu kada se postigne dogovor sa koalicionim partnerima oko programa nove vlade izaći sa konkretnim imenima za mandatara i za sve ostale nosioce visokih vladinih funkcija".

Predsedništvo DS odlučilo je prethodno večeras da razgovore o budućoj vladi nastavi sa koalicijom SPS-PUPS-JS i definisalo ciljeve i načela buduće vlade, a tema sastanka nisu bila personalna rešenja, niti ko će biti kandidat za premijera.

Predsednik DS Boris Tadić izjavio je posle troipočasovne sednice "užeg" Predsedništva da će odluka o personalnim rešenjima biti doneta tek nakon razgovora sa koalicionim partnerima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: