Svet

Četvrtak, 06.02.2014.

20:41

Pale cene hrane u svetu zbog zaliha

Svetske cene hrane pale su u januaru prvi put za poslednja tri meseca, zbog velike količine hrane na tržištu i pozitivnih perspektiva proizvodnje, saopštava FAO

Izvor: Tanjug

Default images

Ključni indeks cena pao je u januaru za 1,3 odsto u odnosu na decembar, dok je indeks cena hrane FAO u januaru iznosio prosečnih 203,4 poena, jer su jeftinije žitarice, šećer, ulje i meso neutralizovali efekte poskupljenja mlečnih proizvoda, saopštila je Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO).

"Možemo uočiti niže cene zbog velikih zaliha, ali bi veći zaokret u tražnji, kao što je ubrzanje tempa uvoza u Aziji, mogao ograničiti taj pad", izjavio je ekonomista FAO, Abdolresa Abasijan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: