Svet

Ponedeljak, 23.08.2021.

17:28

Putin naložio gradnju nuklearnih podmornica i korveta

Ruski predsednik Vladimir Putin pokrenuo je danas izgradnju nove nuklearne podmornice i ostalih ratnih brodova, kao deo modernizacije vojske.

Izvor: Tanjug

Putin naložio gradnju nuklearnih podmornica i korveta
Foto: Epa/ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN

Tokom video konferencije, Putin je naložio izgradnju dve nuklearne podmornice naoružane interkontinentalnim balističkim raketama, zajedno sa dve podmornice na dizelski pogon, kao i dve korvete u brodogradilištima u Severodvinsku, Sankt Peterburgu i Kosmomolsku na Amuru, javio je AP.

"Nastavićemo da jačamo potencijal ruske mornarice, da razvijamo baze i infrastrukturu i da ih naoružavamo najboljim oružjem. Snažna i suverena Rusija treba moćnu i dobro izbalansiranu mornaricu", dodao je predsednik Rusije.

Ruska mornarica je već prisutna na Mediteranu, sa pomorskom bazom u sirijskoj luci Tartus.

Rusija je proširila i modifikovala bazu u Tartusu, jedini objekat ovakve vrste koji poseduje van teritorije bivšeg Sovjetskog saveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

20 h

Podeli: