Svet

Četvrtak, 13.10.2016.

08:11

Putin šokirao ali bez dileme: Jedini problem...

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da ne vidi prepreke za postizanje globalnog dogovora o zamrzavanju proizvodnje nafte.

Izvor: Tanjug

Putin šokirao ali bez dileme: Jedini problem...
Foto: Tanjug/AP

"Jedini problem do danas je postizanje sporazuma između Saudijske Arabije i Irana. Njihovi stavovi su se znatno približili", izjavio je Putin, a prenosi agencija Rojters

Putin je pre dva dana rekao da je Rusija, kao nečlanica Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK), spremna da se priključi zajedničkim merama za ograničavanje proizvodnje nafte, i da je ta mera, kako je naveo, jedini način za uravnoteženje tržišta posle dugog perioda niskih cena.

"U aktuelnoj situaciji, verujemo da je zamrzavanje ili smanjenje proizvodnje jedini način za očuvanje stabilnosti energetskog sektora i ubrzano uravnoteženje tržišta", ocenio je Putin na Svetskom kongresu energetike u Istanbulu.

Podsetimo, prvi čovek ruske državne naftne kompanije Rosnjeft Igor Sečin ima suprotan stav u odnosu na Putina. On je izjavio je da ta kompanija neće smanjiti proizvodnju nafte, kao deo mogućeg dogovora sa OPEK-om.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: