Srbija

Četvrtak, 19.04.2012.

10:01

Hrvati u Srbiji traže 300 anketara

Radnici koje će hrvatska firma Commodum vita zaposliti u Beogradu neće se baviti telefonskom prodajom, već direktinim marketingom, piše Alo.

Izvor: B92, Alo

Default images

Kako navode iz te firme, koja je raspisala konkurs za zapošljavanje 300 radnika u Srbiji, direktni marketing će se ogledati u anketiranju građana u vezi sa određenim proizvodima.

Iz te hrvatske firme su i demantovali da je njen vlasnik Igor Podolšak u Hrvatskoj tražen zbog dugova, kao i zbog većeg broja prevarenih radnika i građana kroz telefonsku prodaju. Kako navode, hrvatski državni organi ne tragaju za Podolšakom, kao i da je on tužio i na sudu dobio hrvatsku štampu koja je objavljivala tekstove o njegovim navodnim prevarama.

U ovoj firmi su potvrdili da je Podolšakovo hrvatsko preduzeće „HORA“ u stečaju, ali „sa reprogramom, jer su joj potraživanja veća od dugovanja“.

Dodaju i da je ta firma članica međunarodne korporacije „IBC Internešenal“, koja je registrovana 1986. u Dubaiju kao of-šor firma i koja posluje u 14 zemalja Evrope. Internet prezentacija ove firme, inače vrlo štura, dostupna je samo na srpskom i hrvatskom jeziku.

Iz Commodum vita takođe ističu da je hrvatskim medijima neistine o Podolšaku plasirao „izvor“ iz Regionalnog industrijskog sindikata (RIS) iz Varaždina, koji nikada nije otkriven jer se navodno predstavnicima tog sindikata nije moglo ući u trag.

Predsednik ovog sindikata Siniša Miličić, koji se javio na prvi telefonski poziv novinara, međutim, tvrdi da su sve izrečene pritužbe radnika „HORE“ o Podolšakovim mutnim radnjama tačne, što je potvrđeno i izveštajem stečajnog upravnika te firme.

"Radnici koje je Podolšak zakinuo za plate su u decembru prošle godine podneli krivičnu prijavu protiv poslodavca i mislim da je u toku policijska istraga. Zapošljava radnike koje ne plaća, a koji pozivaju građane i naplaćuju im dostavu za isporučene kineske parfeme. Sve se radi u kešu i teško je ući tome u trag, nije bilo prometa na računu firme. Kad sve propadne, ide se na drugo tržište", rekao je Miličić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

15 h

Podeli: