Srbija

Utorak, 27.09.2011.

18:40

Beogradu stigli novi autobusi /FOTO

Na ulicama Beograda od danas će saobraćati 25 novih i savremeno opremljenih autobusa na 11 redovnih gradskih linija.

Izvor: B92, Beta

Default images

Za ovu obnovu voznog parka, kompanija Veolia Transdev investirala je više od 3,2 miliona evra.

Autobusi domaćeg prozvođača Neobus, koji su klimatizovani i ekološki opremljeni najnovijom tehnologijom, kao i motorima „Euro 5“ standarda, saobraćaće na sedam dnevnih i četiri noćne linije.

Direktor Veolia Transdeva, kompanije koja je od Neobusa kupila 25 novih autobusa, Klas Gothold je rekao da će tom investicijom biti obnovljena trećina njihovog voznog parka u prestonici. Prema njegovim rečima, Vlada Srbije je omogućila povoljne uslove za nabavku novih autobusa i time znatno olakšala njihovu kupovinu.

"Ova investicija je najveća pojedinačna investicija u nove autobuse ove godine, a važno je istaći da su oni kupljeni od domaćeg proizvođača, čime je pomognuta i domaća privreda", rekao je on.

Za kupovinu jednog novog autobusa izdvojena je 131.000 evra, rekao je Gothold i istakao da je kupovinom ovih autobusa, visina investicija te kompanije u Srbiji dostigla 14 miliona evra i najavio da će nastaviti sa ulaganjima.

Član Gradskog veća Miroslav Čučković kazao je da će ovom investicijom kvalitet javnog gradskog prevoza biti podignut na viši nivo.

“Investicije privatnika u gradski prevoz doprinose poboljšanju kvaliteta saobraćaja, dok grad Beograd, popravkom saobraćajnica i kupovinom novih trolejbusa i tramvaja, takođe učestvuje u tom procesu“, kazao je Čučković.

Kako je najavljeno, planirano je da Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd do kraja godine kupi još 25 novih autobusa, kao i kompanija Veolia Transdev do aprila 2012. godine.

Autobusi koji će prevoziti Beograđane čekaju Vas u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: