Srbija

Ponedeljak, 04.01.2021.

16:44

Nove elektronske usluge Poreske uprave

Od 1. januara građanima je omogućeno da podnose u elektronskom obliku obrasce preko portala Poreske uprave, a koji se odnose na uplatu poreza.

Izvor: Tanjug

Nove elektronske usluge Poreske uprave
Foto: Depositphotos, LukaFunduk

Reč je o tri vrste obrazaca a to su zahtev za povraćaj i preknjižavanje više ili pogrešno plaćenog poreza, obaveštenje preduzetnika i preduzetnika poljoprivrednika o opredeljenju za isplatu lične zarade, kao i obaveštenje o prometu sekundarnih sirovina i poljoprivrednih i šumskih proizvoda i poljoprivrednih usluga.

Preduzetnik i poljoprivrednik koji se opredeli za isplatu lične zarade dužan je da u elektronskom obliku preko portala Poreske uprave dostavi obaveštenje o tome najkasnije do 15. decembra tekuće godine za period od 1. januara naredne godine, podseća Poreska uprava.

Fizička lica koja kao vlasnici, zakupci i drugi korisnici poljoprivrednog i šumskog zemljišta i fizička lica koja kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva obave promet poljoprivrednih i šumskih proizvoda, odnosno usluga obveznicima PDV-a, uz poresku prijavu za poslednji poreski period kalendarske godine moraju da dostave Poreskoj upravi i dodatne podatke.

Poreska uprava podseća obveznike na koje se odnose ove informacije da prijave i obaveštenja mogu kao i do sada podneti i lično ili u pisanom obliku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

18 h

Podeli: