Hronika 4

29.05.2024.

10:51

Hitna reakcija, oglasilo se tužilaštvo: Poznato kako je došlo do nesreće kod Mladenovca

Dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu je prilikom obavljaja uviđaja naložio vanredni tehnički pregled oba vozila, pregled kamera u autobusu, alko testiranje vozača autobusa i obdukciju vozača putničkog vozila.

Izvor: Telegraf.rs

Hitna reakcija, oglasilo se tužilaštvo: Poznato kako je došlo do nesreće kod Mladenovca
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Podeli:

Dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu obavio je uvidjaj na licu mesta gde je jutros došlo do saobraćajne nezgode.

Saobraćajnu nezgodu je prouzrokovao vozač "Volvoa" koji je vozio iz pravca Beograda ka Mladenovcu.

Prešao je na levu stranu, a vozač autobusa koji se kretao svojom trakom je pokušao da ga izbegne, ali nije uspeo.

Došlo je do sudara u kojem je povređeno više od 30 putnika u autobusu, a vozač Volvoa, koji je izazvao saobraćajnu nezgodu, je poginuo na licu mesta.

Oglasila se "Lasta"

Jedna osoba poginula je u udesu koji se dogodio oko 5.25 sati kod naplatne rampe mali Požarevac u blizini Mladenovca. Tim povodom oglasilo SP "Lasta", čiji je autobus učestvovao u nesreći.

"Prema informacijama kojima raspolažemo, do saobraćajne nesreće je došlo tako što je putničko vozilo, koje se kretalo u smeru Beograd-Mladenovac, prešlo u suprotnu traku i udarilo u naše vozilo. Tom prilikom je vozač putničkog vozila preminuo na licu mesta, a po informacijama sa lica mesta i datih od strane Ministarstva zdravlja, povređeno je siše od 30 putnika, od kojih je četvoro zadobilo teške povrede. Navedenom prilikom je teže povređen i naš vozač autobusa i isti je odvezen u Urgentni centar na dalje lečenje. Na lice mesta nesreće ispred naše kompanije došli su Izvršni direktor za saobraćaj i Izvršni direktor za tehničke poslove", navedeno je u saopštenju.

SP "Lasta AD Beograd" izražava saučešće porodici preminulog vozača putničkog vozila.

"Želimo svim povređenim putnicima iz autobusa brz oporavak, uz napomenu da je naša kompanija spremna da u okviru svojih mogućnosti pruži bilo kakvu potrebnu pomoć putnicima iz navedenog autobusa. O svim dodatnim informacija vezano za pomenutu saobraćajnu nesreću koje budemo dobili, blagovremeno ćemo obavestiti javnost", dodali su.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: