Srbija

Utorak, 17.11.2020.

00:00

"Od 1. aprila svima ide pet odsto povećanje"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je povećanje plata zdravstvenim radnicima, zaposlenima u javnom sektoru, ali i dodatna izdvajanja za penzionere.

Izvor: B92, Tanjug

Foto: Tanjug, Tara Radovanoviæ

Plate će od 1. janura zdravstvenim radnicima biti povećane 5 odsto, a svima ostalima u javnom sektoru 3,5 odsto, kazao je Vučić.

"Od 1. aprila svima ide pet odsto povećanje", rekao je Vučić i podsetio da su zdravstveni radnici već dobili povećanje, uz najavljenih 10.000 dinara, kao i da je minimalac povećan u doba korone.

Naveo je i da će da vidi sa premijerkom i ministrom finansija "da još nekog iznenadimo, naše penzionere, sa malim poklonom", rekao je Vučić.

Vučić je poručio i da Srbija nema problema sa likvidnošću.

"U ovom trenutku imamo 219,5 milijardi dinara na računu, toliko je para u trezoru. Nemamo problema sa likvidnošću", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: