Srbija

Utorak, 20.09.2016.

08:38

Srbi ne žale, za kvadrat luksuza daju 3.500 EUR

Tržište nekretnina ponovo "oživelo", a interesantno je da su najskuplji kvadrati i najtraženiji. Prosečna cena kvadrata u elitnim zonama ide i do 3.500 evra.

Izvor: Večernje novosti

Srbi ne žale, za kvadrat luksuza daju 3.500 EUR
Foto: Thinkstock

Luksuzniji kvadrati na dobrim lokacijama i tri puta su skuplji od standardnih cena u prestonici, pa dosežu i iznad 3.500 evra i što je najzanimljivije - prvi nađu kupce, pišu Večernje novosti.

Oni koji imaju novca i dalje ne žale para za ulaganje u nekretnine. Kupci ovih stanova su uglavnom sportisti, estradne zvezde, direktori kompanija i lekari. Traže stanove u zgradama manje spratnosti sa najmodernijom kvalitetnom opremom, lepim terasama i bar dve garaže. U jednom kompleksu koji je još u izgradnji, u širem centru prestonice već su prodati svi stanovi, po ceni od 2.500 evra.

Kaća Lazarević, direktorka agencije "Kaća Lazarević nekretnine" kaže da su najskuplji stanovi sagrađeni u samom centru Beograda, a najskuplje lokacije su na Starom gradu na potezu od Narodnog pozorišta do Kalemegdana, na Vračaru, naročito oko Hrama, kao i deo Dedinja oko Belog dvora. Na ceni su i elitni deo Senjaka, a nedavno i novosagrađeni Blok A na Novom Beogradu pored "Delta sitija".

I dok su ranije cene prelazile 4.000 evra po kvadratu, danas luksuzne nekretnine mogu da se pazare i za 2.500 evra po kvadratnom metru.

“Tržište nekretnina je posle godišnjih odmora oživelo, a ponuda je bolja nego što je bila do sada”, kaže Lazarevićeva.

“Naravno da ima kupaca luksuznih i skupih stanova, ali su njihovi zahtevi vrlo određeni. Žele za veću sumu novca da kupe stan koji je po strukturi vrlo funkcionalan, odlično i kvalitetno opremljen i da ima bar dve garaže. Luksuzne nekretnine sada kupuju klijenti iz različitih društvenih sredina, od malih preduzetnika do sportista, estradnih zvezda, kao i lekari i vlasnici velikih firmi koje posluju u našoj zemlji. Najskuplji kvadrati se kreću oko 3.500, mada je moguće u ponudi pronaći i stanove sa većim cenama po kvadratu, ali u posebno sagrađenim objektima, takozvanim pametnim kućama”, objašnjava ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: