Srbija

Četvrtak, 20.10.2011.

11:57

Ikarbus za GSP pravi 25 autobusa

Pobednik tendera za nabavku 25 novih modernih niskopodnih autobusa za gradski saobraćaj u Beogradu je beogradska fabrika "Ikarbus".

Izvor: Tanjug

Default images

Vrednost jednog vozila je oko 160 hiljada evra, saopšteno je iz Gradskog saobraćajnog preduzeća.

GSP je kako bi povećao kvalitet usluga javnog prevoza i modernizovao autobuski vozni park, tokom ove godine raspisao dva tendera za nabavku 25 niskopodnih zglobnih autobusa i 10 autobusa na gasni - CNG pogon.

Novi autobusi će od proleća prevoziti građane, a u narednom periodu prioritet "GSP-a" biće nabavka novih vozila i modernizacija voznog parka. To preduzeće je u proteklom periodu nabavilo 83 nova niskopodna solo trolejbusa, pet španskih tramvaja, a do kraja godine će stići 10 autobusa na CNG pogon, čime će se značajno smanjiti štetni uticaj na životnu sredinu.

Autobusi na CNG pogon biće kupljeni novcem GSP-a, a kako se navodi, proizvešće ih domaća kompanija iz Kragujevca, kako bi se podstakao razvoj domaće industrije.

Osim nabavke novih autobusa, radiće se i na nabavci 15 zglobnih trolejbusa, čime će trolejbuski vozni park biti u potpunosti unificiran i osavremenjen.

Prema planovima Grada Beograda, 2012. godine se očekuje i raspisivanje tendera za nabavku 150 novih niskopodnih autobusa najnovije generacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

14 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: