Region

Utorak, 22.10.2019.

15:29

Lufthanza odbila ponudu slovenačke vlade

Lufthanza je navodno odbacila predlog slovenačke vlade da zajedno osnuju novu nacionalnu avio-kompaniju te zemlje.

Izvor: B92

Lufthanza odbila ponudu slovenačke vlade
Foto: Epa/ANTONIO BAT

Do toga je došlo tokom razgovora o tom predlogu održanih prošle nedelje u Frankfurtu između slovenačke delegacije predvođene državnim sekretarom u ministarstvu ekonomije i predstavnika Lufthanze, prenosi portal Exyuaviation.

Prema pisanju slovenačkog poslovnog dnevnika "Finance", nemački avio-prevoznik obavestio je slovenačkog ministra za ekonomski razvoj i tehnologiju Zdravka Počivalšeka da nije bio zainteresovan za osnivanje novog avio-prevoznika na ljubljanskom aerodromu „Jože Pučnik“ pre nekoliko nedelje i da ostaje pri tom stavu.

Počivalšek predvodi napore za osnivanje novog nacionalnog avio-prevoznika u Sloveniji nakon propasti Adrija ervejza 30. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: