Region

Utorak, 01.10.2019.

09:00

Uprava odbila sastanak s arapskim investitorima: Politika i dalje presuđuje ugašenom gigantu

Sukob političkog Mostara i Sarajeva i dalje visi iznad glave ugašenog Aluminija d.d. Mostar.

Izvor: klix.ba

Uprava odbila sastanak s arapskim investitorima: Politika i dalje presuđuje ugašenom gigantu
Foto: Depositphotos, nikitos1977, 14960797

Uprava kompanije odbila je susret sa zainteresovanim investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kako navodi Klix.ba, tim potezom su doveli u pitanje ionako neizvestan opstanak nekad najbogatijeg hercegovačkog preduzeća.

Predstavnici kompanije WAQT TRADE LCC iz Dubaija i pored najave nisu se imali sa kim sastati u Mostaru, te su se praznih ruku vratili iz južnog mostarskog predgrađa.

Trebala je to biti poseta kompanije koja već nekoliko meseci koketira s predstavnicima Vlade Federacije BiH u vezi kupovine posrnule mostarske firme, a čiju ulogu protežiraju premijer Fadil Novalić i resorni ministar Nermin Džindić.

Nakon mimoilaženja u komunikaciji špekuliše se da će HDZ iskoristiti neuspeli dolazak arapskog partnera da "političko Sarajevo" optuži za miniranje njegovog nastojanja da "jamu bez dna" u vidu Aluminija d.d. gurne u ruke kinesko-izraelskog partnera.

I Kinezi, kao i Arapi, traže od obe strane garancije o ceni struje, a to im niko nije spreman ponuditi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: