Region

Četvrtak, 30.06.2016.

14:37

Šef iz komšiluka: Cela firma na more - celo leto

Vrući zagrebački asfalt zaposleni u kompaniji Belabit (Bellabeat) ovog leta će zamenit Kanarskim ostrvima, gde ih vodi njihov šef.

Izvor: B92, index.hr

Šef iz komšiluka: Cela firma na more - celo leto
Foto: Thinkstock

Ovo leto posrećilo se zaposlenima u kompaniji koja proizvodi pametne uređaje koji ženama pomažu u praćenju kvalitete života i zdravlja u različitim životnim fazama.

“Uvek sam na Fejsbuku gledao fotografije vlasnika nekih kompanija kako putuju na egzotične lokacije. I ja sam želio biti na tim mestima, ali to zbog rada kompanije nisam mogao izvesti jer jednostavno nije fer prema celom timu. Zato smo odlučili promeniti model i stvoriti situaciju – ili idu svi ili ne ide niko”, objašnjava za hrvatski Index osnivač Belabita Sandro Mur.

Budući da su zagrebačke vrućine nepodnošljive, a letnji meseci ionako neproduktivni, odlučili smo da preselimo ceo tim na Kanarska ostrva. Bellabeat je tamo zakupio luksuzne vile s bazenima, a svaki član tima ima mogućnost na Kanarima da provede koliko god vremena želi, kaže Mur.

“Radno vreme je fleksibilno i svaki zaposleni može odrediti kada, koliko i kako će raditi”, objašnjava Mur.

Objasnio je zašto se odlučio na ovaj potez: Shvatili smo da su najproduktivniji model rada hakatoni gde se ljudima pruža mogućnost da izaberu određenu problematiku i pokušaju da pronađu rešenje, a isti model rada primenićemo i na Kanarima gde ljudi sami mogu izabrati na čemu žele raditi.

Da su zadovoljni zaposleni i najproduktivniji, dokaz je i ova zagrebačka kompanija koja je u maju 2015. lansirala uređaj za praćenje zdravlja žene, tzv. pametni nakit LEAF, koga su svetski mediji proglasili jednim od najboljih gedžeta u toj godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: