Dulić: Stotine stanova u Beogradu

Ministar životne sredine, prostornog planiranja i rudarstva Oliver Dulić najavio da će do kraja meseca država otvoriti još jedno veliko gradilište u Beogradu.

Izvor: B92

Sreda, 21.03.2012.

00:26

Default images

Reč je o beogradskom naselju "Dr Ivan Ribar", gde država planira izgradnju 707 stanova.

Cena po kojoj će se prodavati kvadrati biće uskoro poznata, a u toku je raseljavanje romskih porodica sa te lokacije, kazao je Dulić.

On je takođe najavio da će privih 580 stanova u naselju "Stepa Stepanović" biti useljeno krajem aprila ili početkom maja, a da će se sukcesivno, završavati i preostalih više od 4.000 stanova.

"Svesni smo problema nezavršenih zgrada i mislim da će prvi zadatak buduće vlade, odnosno resornog ministra, biti da pokuša to da reši. Jedna od opcija je da razvojna banka, koja će biti formirana u budućnosti, preuzme projektno finansiranje od komercijalnih banaka da bi se ovi objekti završili", kazao je Dulić.

Dulić je rekao da će "narednog meseca prva gradilišta biti otvorena u Nišu i Pančevu, a tokom ove godine zabrujaće mašine i u ostalim gradovima".

"Deo tih stanova namenjen je tržištu, a dogovor je da cena kvadrata bude oko 500 evra uključujući i PDV", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: