Petak, 12.08.2022.

12:23

"Srbija voz" udvostručio prihod u odnosu na prošlu godinu FOTO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je železničku stanicu Stara Pazova.

Izvor: B92.net

Foto: Ðorðe Krstiæ

"Velikim investicijama u železnicu potpuno smo promenili ovaj vid saobraćaja u našoj zemlji. Očekujemo da će Srbija voz u ovoj godini prevesti oko 5,5 miliona putnika što je duplo više putnika u odnosu na prethodnu godinu i najbolji pokazatelj da građani imaju sve više poverenja u naše železnice koje polako vraćamo na mesto koje im pripada", izjavio je.

"Posmatrajući samo jul ove godine u odnosu na isti mesec prošle godine prihodi Srbija voza su samo u jednom mesecu dostigli nivo od 340 miliona dinara, za razliku od 158 miliona koliko je bio prihod u julu prošle godine", dodao je Momirović.

"Povezujemo najveće gradove u Republici Srbiji najkvalitetnijom železničkom infrastrukturom, i tu nije reč samo o pruzi Beograd – Novi Sad. U oktobru krećemo da radimo na deonici od Beograda do Niša, a Kragujevac će dobiti značajno bolju konekciju sa Koridorom 10. U završnoj smo fazi izrade projektne dokumentacije za nastavak gradnje od Valjeva ka Vrbnici, tačnije do Prijepolja. Naš cilj je da dodatno povećamo brzinu i kvalitet usluge, značajno ćemo promeniti železničku perspektivu u našoj zemlji i nećemo se zaustaviti dok železnica ne bude glavni vid saobraćaja u našoj državi", istakao je Momirović ovom prilikom.
Foto: Ðorðe Krstiæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: