Petak, 30.07.2021.

19:20

Višegradska grupa pozdravila sporazume potpisane u Skoplju

Zemlje Višegradske grupe pozdravljaju uspostavljanje "mini šengena" (Otvoreni Balkan) od strane Srbije, Albanije i Severne Makedonije.

Izvor: Tanjug

Višegradska grupa pozdravila sporazume potpisane u Skoplju
Foto: Depositphotos/Artzzz

"Verujemo da tako tesna saradnja zemalja Zapadnog Balkana doprinosi stabilnosti i razvoju regiona. Zemlje Višegradske grupe nastavljaju da podržavaju ubrzanje procesa proširenja EU", navodi se u saopštenju ministara spoljnih poslova V4, a to su Peter Sijarto iz Mađarske, Jakub Kulhanek iz Češke Republike, Ivan Korčok iz Slovačke i Zbigniev Rau iz Poljske.

Podsećamo, inicijativu "Otvoreni Balkan" su Skoplju dogovorili predsednici Srbije, Severne Makedonije i Albanije Aleksandar Vučić, Zoran Zaev i Edi Rama, poručivši da ona veliki iskorak u povezivanju građana regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: