Zrenjanin - Ekonomija - B92 Lokal

Zrenjaninska privreda se kreće uzlaznom putanjom

U Kulturnom centru održana je tribina pod nazivom "Zrenjanin, grad investicija," a učesnici su Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Goran Nešić, predsednik Unije poslodavaca Zrenjanin, Budimir Jovanović, direktor i vlasnik "Keramike Jovanović" i Darinka Radić, direktorka "Mehler protective."

Izvor: rtvsantos.com Zrenjanin
Podeli
Foto: EPA/Efe Antonio Bat
Foto: EPA/Efe Antonio Bat

Zrenjanin se na ekonomskoj mapi Srbije kreće uzlaznom putanjom. Učesnici tribine slažu se da je naš grad postao primamljiv, kako lokalnim, tako i investitorima iz drugih gradova i država.

Govoreći o najvrednijim ulaganjima u privredu Zrenjanina, Saša Santovac se osvrnuo i na izgradnju fabrike Linglong. Kompanija linglong privlači najviše pažnje javnosti. ova investicija je vredna milijardu dolara,ali svakako se sve mora raditi u okviru zakonskih normi. Grad Zrenjanin je uradio preko 40 inspekcijskih nadzora na gradilištu fabrike guma. Sve što se tiče investicija mora biti u skladu sa zakonom. Ova investicija donosi mnogo dobrih stvari našem gradu-istakao je Santovac.

Budimir Jovanović, direktor i vlasnik "Keramike Jovanović" , iskazao je nadu da će investicije o kojima se govorilo tokom tribine biti dovoljne da mlade motivišu da se nakon studija vrate u Zrenjanin. Istakao je da mladi stručnjaci ostaju u većim sredinama koje im nude više prilika za posao u struci,ali i veće zarade. Jovanović je dodao da mora da postoji komunikacija između privrede i politike, prenosi rtvsantos.com

Darinka Radić, direktorka "Mehler protective", govorila je o značaju saradnje lokalne samouprave, zrenjaninskih privrednika i privredne komore.

"Važno je da radnici imaju pristojne plate, mislim da smo mi negde u samom vrhu. Trudimo se da držimo korak sa svima ostalima. Mi smo od 2019.godine do danas, kapacitete radne snage uvećali za 60 posto", rekla je Darinka Radić.

Učesnici tribine složili su se da se privreda kreće uzlaznom putanjom i da Zrenjanin jeste grad investicija, a jedna od najznačajnih investicija jesu obilaznice i autoputevi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.