Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Zrenjaninu do kraja godine 28,5 miliona dinara za uređenje kanalske mreže

Grad Zrenjanin će u 2021. godini, zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, izdvojiti 28,5 miliona dinara za uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta na svojoj teritoriji.

Izvor: Grad Zrenjanin Zrenjanin
Podeli
Foto: Depositphotos/slavapolo
Foto: Depositphotos/slavapolo

Ugovor o tome danas je u zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu potpisao zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Predmet ugovora je izvođenje radova na uređenju kanalske mreže na teritoriji Grada Zrenjanina, u katastarskim opštinama Knićanin, Mužlja, Čenta, Ečka, Banatski Despotovac, Taraš, Melenci, Jankov Most, Perlez, Klek, Belo Blato i Lazarevo, objavljeno je na sajtu Grada Kruševca.

Na osnovu rezultata konkursa za dodelu podsticajnih sredstava za realizaciju navedenih radova, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo opredelio je Gradu Zrenjaninu 14.285.714,00 dinara bez PDV, a isti iznos obezbedila je i lokalna samouprava. Treći potpisnik ugovora je JVP "Vode Vojvodine", koje će pokrenuti postupak javne nabavke za izbor izvođača radova.

Na osnovu konkursa za realizaciju radova na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji AP Vojvodine u 2021. godini, Pokrajinska vlada je, preko Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, raspodelila sredstva u ukupnom iznosu od 183.116.810,60 dinara na 26 gradova i opština.

Kako ističu, uz gradove Sombor, Pančevo i Kikindu, Zrenjaninu je opredeljeno najviše sredstava za ovu namenu. "Te činjenice govore o našoj nameri i želji da nastavimo sa značajnim ulaganjima u oblasti poljoprivrede, a te naše napore prepoznala je i pokrajinska administracija i dodelila nam finansijska sredstva u iznosu većem od 14 miliona dinara", istakao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac, nakon današnjeg potpisivanja ugovora u Novom Sadu.

Dodaje da je ovo samo jedan od vidova pomoći našim poljoprivrednim proizvođačima, i podseća da je agrarni budžet Grada Zrenjanina za ovu godinu planiran u iznosu od 29 miliona dinara. Prema rečima Santovca ta sredstva će se realizovati kroz različite vrste direktnih subvencija i pomoći, ili posredno, kroz uređenje atarskih puteva, kanalske mreže i slično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.