Region 0

10.05.2024.

15:12

Si završio posetu Mađarskoj

Predsednik Kine Si Đinping završio je danas trodnevnu posetu Mađarskoj, tokom koje su dve države potpisale 18 sporazuma o saradnji i iznele nove planove i ciljeve, rekao je šef pres službe predsednika Vlade Mađarske Viktora Orbana.

Izvor: Tanjug

Si završio posetu Mađarskoj
TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs

Podeli:

Si i njegova supruga Peng Lijuan završili su posetu ručkom s Orbanom i suprugom mađarskog premijera Aniko Levaj u Budimpešti, prenosi MTI.

Tokom ručka, Orban je, prema rečima šefa njegove pres službe, naglasio da su se on i Si dogovorili da ojačaju odnose dve države još 2009, kada je Si bio zamenik predsednika, a on sam lider opozicije. Petnaest godina kasnije, potpisali su 18 sporazuma o saradnji i izneli nove planove i ciljeve, rekao je Orbanov portparol.

Si je boravio u Mađarskoj, povodom obeležavanja 75. godišnjice diplomatskih odnosa dve zemlje.

Kineski predsednik je doputovao u Budimpeštu posle posete Srbiji 7. i 8. maja, a u okviru evropske turneje tokom koje je boravio i u zvaničnoj poseti Francuskoj.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: