U subotičku Opštu bolnicu stiglo još 15 respiratora

Tokom nedelje u Opštu bolnicu Subotica stiglo je 15 novih i kvalitetnih respiratora sa monitorima, koji će doprineti pružanju bolje zdravstvene zaštite obolelima od kovid-19 infekcije.

Izvor: B92

Sreda, 02.12.2020.

14:42

U subotičku Opštu bolnicu stiglo još 15 respiratora

Kako je saopštila uprava ove zdravstvene ustanove, respiratori i monitori dobijeni su zahvaljujući brzoj intervenciji Pokrajinskog sekretrijata za zdravstvo, prenosi Subotica.com.

"Usled naglog povećanja broja hospitalizovanih pacijenata sa težom kliničkom slikom, bilo je neophodno hitno povećati broj respiratora i monitora. Pristigli respiratori i monitori su stavljeni u funkciju i na raspolaganje jedinici intenzivne nege", kažu u Opštoj bolnici.

Po završetku epidemije ovi respiratori i monitori će se dalje koristiti za najteže pacijente u jedinici intenzivne nege.

Pre nedelju dana na zahtev subotičke bolnice hitno je odgovorio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, te je dopremljeno pet respiratora i monitora koji su već u upotrebi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: