Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

"Završetak Doma zdravlja na Adicama početkom naredne godine"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je objekat Doma zdravlja ''Novi Sad'' u naselju Adice koji je u završnoj fazi izgradnje. U objektu će biti smeštene sve službe Doma zdravlja. Procene su da će pružati usluge za 17000 građana, a projektovan je da kapacitet bude za 30 posto veći, kako bi mogao da zadovolji i buduće potrebe.

Izvor: B92.net Novi Sad
Podeli
Foto: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

"Sad se već vidi kako će ovaj lepi objekat izgledati. Dobar je tempo realizacije investicije sa nedramatičnim kašnjenjem koje je opravdano, jer dobavljači iz inostranstva zbog Korone nisu mogli da isporuče materijal na vreme. Ovo je ulaganje u zdravlje građana, a Adice po prvi put dobijaju objekat kakav zaslužuju. Projekat je vredan 230 miliona dinara i sve se finansira iz budžeta Grada. U toku su finalni radovi prve faze, za neki dan počinje druga faza, što znači postavljanje podova, instalacija, liftova, parterno uređenje, a predviđeni su solarni paneli i zeleni krov. Projekcija je da će u januaru 2022. godine sve biti završeno i tada će, nakon opremanja, ambulanta početi da radi. Cilj nam je da što pre završimo objekat na Limanu, koji se posle 40 godina rekonstruiše uz pomoć Vlade Republike Srbije, a taj posao vredan je preko 600 miliona dinara", rekao je Vučević.

"Ove godine ugovaramo po žutom fidiku projektovanje i izgradnju objekta Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju koji će biti sličan ovom. U narednoj nedelji očekujemo da bude raspisan tender za izgradnju vrtića na Adicama, i to je naredna velika investicija u ovom naselju."

On je takođe naglasio da Grad pregovara sa Islamskom zajednicom oko razmene zemljišta, kako bi se na Adicama gradila i osnovna škola kako je predviđeno po urbanističkim planovima. Vučević se zahvalio zdravstvenim radnicima na ukupnom angažmanu i podsetio na značaj vakcinacije.

Foto: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

"Disperzija punktova za vakcinaciju daje odlične rezultate. U Promenadi se vakcinisalo 3700 ljudi, a u Big-u preko 500 građana, dok je njih preko 4000 vakcinisano u prigradskim naseljima. Trenutno je u Novom Sadu 103 000 potpuno vakcinisanih građana i 35 500 koji su primili jednu dozu. Cilj je da se što pre dođe do 105 000 potpuno vaksinicanih, jer tada bi moglo doći do relaksacije mera. Кako je rekao ministar Lončar, 99 posto ljudi koji se leče u bolnicama nisu bili vakcinisani. Ovo je trka za ljudske živote, ali i za ekonomiju, za plate i penzije i vakcinacija mora da ide još brže", zaključio je Vučević.

Kako je izjavio direktor Doma zdravlja ''Novi Sad'' dr Veselin Bojat i izgradnja ovog objekta potvrđuje da je zdravstvo jedan od prioriteta Grada Novog Sada.

"Pripremamo i nabavku opreme i biće ovo reprezentativan objekat na koji ćemo biti ponosni, a na Limanu ćemo imati zdravstveni objekat najveće energetske efikasnosti", rekao je dr Bojat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 197 idi na stranu