Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Gradonačelnik: "Veličanstven oproštaj nas Novosađana od ikone ovog grada"

"Preplavljen sam emocijama posle veličanstvenog oproštaja nas, Novosađana, od ikone ovog grada", objavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom Instagram profilu.

Izvor: B92.net Novi Sad
Podeli
Foto: Instagram/Miloš Vučević
Foto: Instagram/Miloš Vučević

Naime, Grad Novi Sad organizovao je večeras oproštaj od Đorđa Balaševića, ambasadora Novog Sada i ambasadora Vojvodine, kraj Dunava, na Keju žrtava racije.

"Reči i note bude sećanja i prodiru u dušu. Prizvane Đoletovom muzikom, došle su uspomene, nepozvane i dugo već nepomenute i osvojile me. Na trenutak sam opet bio onaj preplanuli klinac sa Štranda, koji po ceo letnji dan igra picige u plićaku sa svojim drugarima iz kraja. Oživeo sam one blagoslovene minute zaljubljivanja kada srce treperi dok sam moju Maju osvajao, recitujući joj Đoletove nestvarne ljubavne stihove. Prošetao mi kroz misli i moj Dragan Danilović iz Begeča drugar iz vojske, njegove dosetke i priče, onaj neponovljivi šarm mladosti, uz koga su nam dani brže prolazili. Prohujala je i noć kada se zemlja tresla, a nebo gorelo iznad Novog Sada, one noći kada je Varadinski most pao na dno Dunava... Ophrvala su me sećanja na te strepnje i one nesalomive nade da će i to zlo jednom proći i da će sve biti kao nekada, novosadski, polagano i opušteno.

"Na posletku... veliki naš Đole... hvala ti na magiji koju si pravio, na tim notama i slovima koje si kao šarene stakliće kaledioskopa slagao onako neponovljivo i čarobno, kako si samo ti to već umeo. Slika koju tako vidimo je božanski prelepa, tvoj majstorski potpis je tamo, negde pri dnu, a na nama je da je uramimo u svojim srcima i pokazujemo deci i unucima da nikad ne nestane...", napisao je Vučević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 215 idi na stranu