Niš - Društvo - B92 Lokal

Na Nišvil sa potvrdom o vakcinaciji ili sa negativnim brzim testom

Osim ulaznice, svi koji žele da posete Nišvil moraće da imaju ili potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu da su negativni na koronavirus, rekao je direktor festivala Ivan Blagojević.

Izvor: Naissus.info Niš
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, Alex011973
Ilustracija: Depositphotos, Alex011973

Biće prihvaćen i sertifikat o preležanom kovidu koji ne sme da bude stariji od 6 meseci, prenosi portal Naisus.

Direktor “Nišvila” Ivan Blagojević kaže da će uslov za ulaz na festival biti potvrda o vakcinaciji. Za one koji nisu vakcinisani a žele da posete fetival ili nemaju potvrdu da su negativni, obezbeđeni su brzi testovi na ulazu, kazao je Blagojević.

Nišvil je pre nepunih nedelju dana dobio dozvolu za održavanje festivala od Kriznog štaba, ali su organizatori u obavezi da poštuju propisane epidemiološke mere. Blagojević navodi da neće biti ograničenja kada je broj posetilaca u pitanju ukoliko se mere budu poštovale.

To što su dobili dozvolu od Kriznog štaba, Blagojević kaže, da to zanči da će svako na ulazu morati da ima potvrdu o vakcinaciji ili da ima potrvdu da je urađen brzi test a, ukoliko nema, Blagojević ističe da su obezbedili brze testove na samom ulazu koji neće biti skuplji od 1.000 dinara.

On je dodao da će vakcinisani moći da prilože potvrde u bilo kom obliku, ali da je najbolje da bude odštampana, a ističe i da će biti prihavećen i sertifikat o preležanom kovidu koji ne sme da bude stariji od 6 meseci.

Podsetimo, glavni festivalski program biće održan od 12. do 15. avgusta na Platou niške Tvrđave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.