Zamena stolarije: Građani plaćaju pola cene, do kad možete da se prijavite?

Do 27. septembra svi zainteresovani građani koji žele da učestvuju u konkursu za zamenu stolarije, kupovinu novih kotlova na pelet ili gas i ugradnju solarnih panela za zagrevanje vode, konkursnu dokumentaciju mogu preuzeti na prijemnom okruglom šalteru u Gradskoj upravi, upravnom mestu na Aerodromu ili na interenet stranici Grada Kragujevca.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.09.2021.

09:50

Zamena stolarije: Građani plaćaju pola cene, do kad možete da se prijavite?
Ilustracija: Maja Marjanovic/Shutterstock

Mere energetske efikasnosti odnose se na porodične kuće na teritoriji grada Kragujevca.

Sada pravo na prijavu imaju samo vlasnici porodičnih kuća sa građevinskom dozvolom i sa potpunom dokumentacijom o legalizaciji izgrađenog objekta, prenosi RTV Kragujevac.

Pored lične karte vlasnika domaćinstva koji podnosi zahtev, prilikom konkurisanja za sufinansiranje mera energetske efikasnosti, neophodno je priložiti fotokopije lične karte svih članova domaćinstva i potvrda od notara za maloletne osobe.

Građani uskoro potpisuju prve ugovore: Kakve - niko još ne zna

Takođe, neophodno je i rešenje o porezu i poslednji račun za utrošenu električnu energiju.

Nadoknada dela troškova nabavke opreme i materijala odobrava se za četiri mere.

Konkursnu dokumentaciju zainteresovani mogu preuzeti na prijemnom okruglom šalteru u Gradskoj upravi, upravnom mestu na Aerodromu ili na interenet stranici Grada Kragujevca.

Rok za podnošenje prijava je 27. septembar.

Podsetimo, u pitanju je projekat Ministarstva rudarstva i energetike i jedinica lokalne samouprave (JLS), a uz pomoć kog će građani moći da, plaćajući polovinu troškova (drugu polovinu plaćaju pomenuto Ministarstvo i JLS), opreme svoje domove stolarijom i drugim predmetima koji će doprineti boljoj energetskoj efikasnosti objekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: