Beograd - Društvo - B92 Lokal

Vesić objasnio eksperiment: "To će nam biti putokaz" VIDEO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić govorio je o daljem popuštanju mera, ali i o predlogu "eksperimentalnog" koncerta.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Printskrin/TV B92
Foto: Printskrin/TV B92

"Očekujem da će Krizni štab razmatrati četiri protokola koje je Grad uputio, a tiču se organizacije svadbi, festivala, koncerata... Ne očekujem da se sve dozvoli od sutra, ali je važno da Vlada saopšti dinamiku kojom će mere biti popuštane jer ne može sve da se organizuje za jedan dan. Treba uraditi kao što je uradila Britanija, a mi možemo da se poredimo sa njima jer oni imaju veliki broj vakcinisanih kao i mi", rekao je Vesić na TV B92.

Što se tiče kongresa i seminara, navodi da ne postoji nijedan razlog da se oni ne organizuju.

"U ime Grada Beograda sam ponudio da se organizuje koncert koji bi bio naučni eksperiment. Verujem da bi to bilo dobro za nauku, da i naša nauka da svoj doprinos. Takođe, bio bi nam i putokaz kako možemo da organizujemo koncerte", rekao je Vesić.

Podsetimo, Vesić je ranije najavio da će Grad Beograd dati logistiku Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje koji će zajedno sa Medicinskim fakultetom i svim relevantnim učesnicima realizovati jedan kontrolisani eksperiment, poput onih koji su urađeni u Barseloni, Amsterdamu i u drugim gradovima.

"Eksperiment će podrazumevati organizaciju koncerta, a oni će odrediti ko dolazi na taj događaj, da li samo vakcinisani ili će biti potrebani antigenski testovi, negativni PCR testovi i slično. Pratiće se svi ti ljudi nakon toga i možete da budete sigurni da će se srpska nauka pokazati kao uspešna i da će svi prenositi rezultate studije. Drago mi je što su pristali na moj predlog", rekao je Vesić.

Grad će platiti logistiku, a stručnjaci će izraditi medicinsku studiju, pojasnio je on tada.

Što se tiče manifestacija poput Birfesta, Sajma knjiga i sličnih, Vesić obećava da će se svi događaji održati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu