Bajaga poručuje ovog leta: "Taš je naš"

Nakon duže pauze, usled pandemije koronavirusa, rok grupa Bajaga i instruktori odlučili su da otvore letnju muzičku sezonu.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 19.06.2021.

15:50

Bajaga poručuje ovog leta:
Foto: Printskrin/TV Prva

Prema rečima muzičara Momčila Bajagića Bajage, celokupni bend se raduje početku nove letnje muzičke sezone, pa će, shodno tome, prvi koncert biti održan veoma uskoro.

24. juna očekuje se prvi koncert ovog benda na "Arsenal festu", gde će ljudi moći da uživaju u njegovim pesmama nakon dužeg vremena. Sledeći koncert zakazan je 26. juna na Paliću, a oni malo kasnije očekuju se 4. jula u Pančevu i 16. jula na Tašmajdanu.

Da je Tašmajdan oduvek bio omiljeno mesto za nastup benda, Momčilo Bajagić potvrđuje rečima:

"Taš je naš. Mnogo smo vezani za Taš, tu smo počeli svoje prve koncerte", dodajući:

"Svaki vikend ćemo svirati ovog leta - u Hrvatskoj, Srbiji i Makedoniji".

Što se tiče epidemiološke situacije, ova muzička grupa ističe da bi ovih dana trebalo da dobiju dozvolu od kriznog štaba za održavanje koncerta. Međutim, kapaciteti će biti znatno smanjeni, čak za 50 odsto.

"Bar 50 odsto bi trebalo da bude smanjen kapacitet, tako da se očekuje oko 6. 000 ljudi", ističe muzičar za TV Prvu.

Za sam kraj, trebalo bi napomenuti da je muzičar Momčilo Bajagić Bajaga dobitnik ovogodišnje nagrade "Strune od svetla", koja se dodeljuje muzičarima za poseban doprinos i afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: