Povodom požara u Notr Damu oglasio se i srpski manastir

Povodom velikog požara koji je zahvatio katedralu Notr Dam u Parizu, stigla je poruka podrške iz manastira Visoki Dečani.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 16.04.2019.

20:35

Povodom požara u Notr Damu oglasio se i srpski manastir
Foto: gelmold/depositphotos.com

"Nakon sinoćnje vatrene stihije koja je teško oštetila jednu od najstarijih evropskih katedrala, koja je svojim zvonima objavila pobedu hrišćanske vojske na Kosovu Polju 1389. godine, izražavamo duboku solidarnost sa svim hrišćanima Francuske i svim građanima ove zemlje kojima je ona vekovima bila simbol identiteta. Da Bog da da se ovaj predivni hram ponovo obnovi i vaskrsne u svojoj lepoti", objavljeno je na zvaničnom profilu manastira Visoki Dečani na Fejsbuku. Ova katedrala posvećena Devici Mariji stara je 850 godina i čuva neprocenjiva umetnička dela. Smatra se jednom od najlepših gotskih građevina.

Prema poslednjim informacijama, u požaru su, "velikim čudom", sačuvane sve relikvije, a oštećen je samo oltar iz 1989. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: