Objavljena audio bajka Ružno pače

Disk sa audio-bajkom "Ružno pače" u interpretaciji, adaptaciji i režiji Nebojše Dugalića predstavljen je 6. oktobra u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Izvor: Tanjug
Podeli

Disk je objavljen u ediciji "Bajke za laku noć", gde su dramaturški odrađeni tekstovi bajki i priča, namenjenih svoj deci predškolskog i školskog uzrasta. "Bajke za laku noć" su rađene u proizvodnji Kulturnog društva "Stvarajmo zajedno" koja je dobrovoljno, nevladino, neprofitno udruženje građana.

"’Ružno pače’ ciljano otvara ediciju jer upravo govori o razlikama, različitostima, prevazilaženjima integracija", rekla je jedna od članova društva "Stvarajmo zajedno" Svetlana Porović Mihajlović, dodavši da je ovo radiografsko delo najmanje zahtevan način da se dopre do svakog deteta.

Ona je objasnila da Društvo namerava da bajke na disku pokloni svim bibliotekama u Srbiji, specijalizovanim bibliotekama udruženja osoba sa invaliditetom, bibliotekama redovnih i specijalizovanih osnovnih škola, ustanovama dece bez roditeljskog staranja, sigurnim kućama i mnogim drugim društvima i udruženjima koja se brinu i staraju o deci.

"Osnovna ideja jeste interaktivni-kreativni pristup, kao i da se radi i sa slepima i slabovidima", izjavio je glumac Nebojša Dugalić na konferenciji za novinare.

On je dodao da se seća radio-drama kada je bio dete i da smatra da "to na jedan poseban način pobuđuje maštu i stvara osećaj da se kroz nju učestvuje u jednom dramskom događaju".

Dugalić je još najavio da su u planu i druge bajke - "Lepotica i zver" u interpretaciji Andreja Sepetkovskog, "Bambi" u interpretaciji Pauline Manov i "Maza i Lunja" u interpretaciji Milana Cacija Mihajlovića.

Knjige/Stripovi

Izdavači protestvovali zbog Sajma

Udruženje izdavača i knjižara Srbije, koje okuplja 120 izdavačkih kuća, protestovalo je zbog izostavljana predstavnika izdavača iz svih organa i radnih tela 56. Sajma knjiga u Beogradu i pozvalo nadležne na razgovor o načinu organizacije naredne manifestacije.

Knjige/Stripovi ponedeljak 31.10. 16:45 Komentara: 0

Mađarska domaćin Sajma knjiga 2012.

Na tradicionalnoj svečanosti zatvaranja 56. beogradskog Sajma knjiga, ambasador Angole Toko Diankoga Sera uručio je, u ime počasnog gosta - portugalskog jezika, ambasadoru Mađarske Oskaru Nikovicu "otvorenu knjigu" kao budućem domaćinu Sajma knjiga 2012.

Knjige/Stripovi nedelja 30.10. 16:56 Komentara: 0

Sajam obeležila slaba poseta

Poslednji dan 56. beogradskog Sajma knjiga obeležiće primopredaja "Otvorene knjige" ambasadoru Mađarske koja će biti počasni gost narednog Sajma knjiga i svođenje računa posle ocena izlagača da je poseta bila lošija nego ranije.

Knjige/Stripovi nedelja 30.10. 08:57 Komentara: 66

Koeljo opet najčitaniji

Knjiga Paola Koelja “Alef” i muzičara Bore Ðorđevića “Šta je pesnik hteo da kaže” najprodavanije su knjige na ovogodišnjem Beogradskom sajmu knjiga, sudeći po Tanjugovoj anketi.

Knjige/Stripovi subota 29.10. 15:04 Komentara: 15
strana 1 od 28 idi na stranu