Arsenal Fest - jači od oluje FOTO / VIDEO

Trijumfalno drugo veče Arsenal Festa 09 u četvrtak je pokazalo svu moć, snagu i bogatstvo rok muzike u nastupima izvođača, koje ni provala oblaka, koja je prethodila njihovim nastupima, nije odvratila od odlične svirke.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 21.06.2019.

15:15

Arsenal Fest - jači od oluje FOTO / VIDEO
Foto: Arsenal Fest / Nemanja Ðorðeviæ

Little Steven, Vlatko Stefanovski, Darko Rundek i Ritam nereda, nakon nevremena koje je tokom popodneva i rane večeri pogodilo Kragujevac, u Knežev arsenal su doveli 5.000 ljubitelja dobrog zvuka.

Zbog uporne i obilne kiše, početak programa druge večeri je morao da bude pomeren, ali je Arsenalova publika strpljivo čekala da padavine prestanu.

I kada su konačno otvorene kapije festivala, a kolone posetilaca krenule ka festivalskom prostoru, pokazalo se, po ko zna koji put, da Arsenal ima izuzetno odanu publiku koja voli i poštuje ovaj jedinstveni festival.
Foto: Arsenal Fest / Nemanja Ðorðeviæ
Za početak na Main Stage-u Vlatko Stefanovski je još jednom nadmoćno pokazao zašto je gitarista svetskog glasa, nadahnutim izvođenjima, uz pomoć novog basiste Ivana Kukića i bubnjara Jana Stefanovskog.

Klasika Leba i soli i njegove solo karijere kakvi su „Gypsy Song", „Jovano, Jovanke", „Mamurni ljudi" i „Kao kakao".

Nakon takvog majstora na Main-u je usledio jedan malo drugačiji - gitarista Brusa Springstina Little Steven, sa svojim mnogoljudnim pratećim bendom the Disciples of Soul, priredio je istinski muzički spektakl!
Foto: Arsenal Fest / Nemanja Ðorðeviæ
Prepoznatljiv po obaveznoj marami na glavi, Little Steven je kao majstor ceremonija vodio zvučno moćan i savršen bend, obogaćen izazovnim plesom tri prateće pevačice i moćnom podrškom duvačke sekcije.
Foto: Arsenal Fest / Nemanja Ðorðeviæ
Predstavljajući novi album „Summer of Sorcery", Little Steven i bend su u Kragujevcu priredili vrhunsku šou, nadmoćno se zvučno prošetavši kroz obrasce popa, roka, soula i latino zvukova, u stvarima kakve su „Communion", „Party mambo", „Gravity", „Superfly" i „Sun City".
Foto: Arsenal Fest / Nemanja Ðorðeviæ
Nagrađen ovacijama, Little Steven je na kraju poručio: "Hvala Srbijo! Vratićemo se! Uvek se vratimo. A sada Darko Rundek!"

Trijumfalno veče na Main-u zaključio je Darko Rundek sa svojom Ekipom podarivši u sitne noćne sate izuzetno brojnoj publici pesme kakve su „Ruke", „Sejmeni", „Ima ih", Aj karmela", „Šejn" i „Apokalipso".
Foto: Arsenal Fest / Nemanja Ðorðeviæ
Na prepunom Gardenu vrilo je uz pank metal Ritma nereda, kao i kantautora Mileta Kekina koji je predstavio novi solo album „Kuća bez krova".

Usledili su bluz psihodeličari M.O.R.T. i Dejan Cukić i Spori ritam bend.
Foto: Arsenal Fest / Zoran Lazarevic Laki
Zbog pomeranja satnice programa, nažalost, nisu mogli da nastupe There, Scordisci, Nikom ništa i Turisti. Explosive DJ Stage rasplesali su tokom noći Mancha b2b Mark panic, Clarkent/ Just 2 i Mihal Pol.

Treće večeri Arsenala 21. juna nastupaju Red Fang, Nele Karajlić, Eyesburn, Hladno pivo...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: