Di-džej Avići pronađen mrtav

Poznati švedski di-džej Tim Bergling, poznatiji po svom umetničkom imenu Avići (DJ Avicii), preminuo je danas u prestonici Omana, Muskatu, saopštio je njegov predstavnik.

Izvor: Tanjug / N1
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

"Sa velikom žalošću saopštavamo odlazak Tima Berglinga, poznatog i kao Avići. Porodica je užasnuta i molimo vas da poštujete njihovu privatnost u ovom teškom trenutku. Nećemo izdavati više saopštenja", izjavio je njegov portparol, prenosi Bi-Bi-Si.

Avići je bio pionir savremenog muzičkog žanra EDM (Electronic Dance Movement). Jedan je od retkih di-džejeva koji je na svojim turnejama punio arene širom sveta, a sarađivao je, između ostalog, sa Madonom i bendom "Koldplej".

Osvojio je dve MTV nagrade, jednu nagradu Bilbord, a dva puta je bio nominovan za Gremi, piše N1.

Njegov najveći hit bio je "Le7els".

Muzika

Svetski dan džeza na zidiću: Katarina Kočetova trio

Dom omladine Beograda tradicionalno obeležava Svetski dan džeza, a ove godine našim sugrađanima poklanjamo besplatan koncert na otvorenom! U ponedeljak 30. aprila od 18 časova predstavićemo bend jedne od naših najtalentovanijih mladih džez umetnica Katarine Kočetove – KK trio, koji će nastupiti na Zidiću ispred DOB-a, popularnoj letnjoj sceni na platou Milana Mladenovića.

Muzika petak 27.04. 13:00 Komentara: 2

Prodaja muzike zabeležila rekordan rast

Svetska prodaja muzike zabeležila je rekordni rast 2017. godine od 8,1 odsto. Prvi put digitalna prodaja predstavlja najveći deo od ukupnih prihoda, zahvaljujući velikom rastu striminga, saopštila je Međunarodna federacija fonografske industrije (IFPI).

Muzika utorak 24.04. 21:14 Komentara: 17
strana 1 od 18 idi na stranu