RHCP stižu u Zagreb i Sofiju

Jedan od najpopularnijih rok sastava, kalifornijski bend Red Hot Chili Peppers nastupiće 29. avgusta na zagrebačkom Hipodromu, a dva dana kasnije i na stadionu u Sofiji, u okviru svetske turneje na kojoj promovišu aktuelni album „I’m With You“.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2011.

12:58

Default images

Turneja kojom promovišu svoj deseti studijski album službeno je počela u septembru koncertom u glavnom gradu Kolumbije, a protegnuće se i na 2013. godinu, prenosi hrvatski portal „Vecernji.hr “ koji je prvi objavio vest o dolasku benda.

Na konferenciji produkcije „Adria Entertainment“ održanoj 28. novembra u Zagrebu saopšteno je da će za zagrebački koncert u prodaju biti pušteno dvadeset pet hiljada ulaznica, koje će se od 2. decembra moći kupiti preko sajta Eventima.

Najjeftinija ulaznica kupljena do 31. decembra koštaće 315 kuna (4 355 dinara) za stajanje, mesto u „hot pit-u“ košta 405 kuna (5 600 dinara), a za sedenje će biti potrebno izdvojiti 495 kuna (6.840 dinara). Ove cene ulaznica važiće tokom decembra, jer će njihov iznosti nakon nove godine biti 350 kuna za stajanje, sto kuna više za hot pit i 550 kuna za sedenje.

Ovo je prva turneja benda posle “Stadium Arcadiuma” pre četiri godine, ali i prva na kojoj u sastavu Peppersa nema legendarnog gitarista Johna Frusciantea. On ih je napustio 2009. godine, a sada njegovu poziciju zauzima Josh Klinghoffer.

Osim koncerta u Zagrebu, na sajtu benda najavljen je i koncert u Sofiji, koji je zakazan za 1. septembar na stadionu „Georgi Asparuhov“. Karte za ovaj nastup uskoro će biti dostupne na sajtu Ticketpro.

Pre leta, kalifornijske muzičare već tokom decembra možete čuti u Nemačkoj. Oni će u Berlinu nastupiti 4. decembra a dan kasnije održaće koncert u Minhenu. Potom slede nastupi u Beču, Torinu, Milanu i Cirihu koji su već rasprodati.

Bend RHCP prvi put je nastupio u Srbiji 26. juna 2007. godine, održavšikoncert u Inđiji u okviru Green Festa-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: