Kojo o Gidri: "Odveo me je u kafanu, nahranio..."

"Osamdeset šesta, januar. Ja mlad vojnik, još uvek na obuci. Raška. Hladno, uvek neka tenzija, neko vanredno stanje. Dolaze po mene i izvode me sa obuke. Imaš posetu, kažu..."

Izvor: nedeljnik.rs
Podeli
Printscreen YouTube
Printscreen YouTube

"Na obuci nema posete, a kad je vanredno stanje, nema izlaska iz kasarne. Dolazim na kapiju, čeka me komandant sa knjižicom i dozvolom za izlaz. Ništa mi nije jasno. Sa druge strane stoji pored auta i puši Gidra."

"'Šta čekaš? Ulazi', kaže mi svojim šumadijskim akcentom, koga se nije nikada odrekao."

"Odveo me je u kafanu, nahranio, dao kao sad vojniku da daš 1.000 evra i otišao. U par rečenica koje smo izmenili, rekao mi je da je došao jer ima neka posla u blizini. Ostalo vreme smo ćutali."

"Po povratku iz vojske saznajem od prijatelja da me je slagao. Seo je u auto i došao samo zbog mene. Rekoše mi da je tako Milivoje Živanović brinuo o njemu i drugim glumcima - klincima. Želeo je da vrati tu pažnju i da se nastavi tradicija."

"To je bio Dragomir Bojanić Gidra", opisuje Nikola Kojo svoju epizodu sa Gidrom, ali ne sa snimanja, već iz vojske, kada mu je u posetu došao njegov "filmski" deda.

Izvor: Nedeljnik.rs

Film/TV

Drugi festival "Dok'n'Ritam" u DKSG

Drugi Festival muzičkog dokumentarnog filma "Dok'n'Ritam" počinje sutra u Domu kulture "Studentski grad". Takmičarski program čine međunarodna i domaća selekcija, a specijalni program će obuhvatiti revijalne filmove, koncerte, tribine, razgovore o muzičkim knjigama i predstavljanje dokumentaraca u nastanku.

Film/TV sreda 31.05. 19:00 Komentara: 0

Ruben Ostlund: Iznenađenje

Zlatna palma za najbolji film ove godine pripala je švedskom reditelju Rubenu Ostlundu za njegovo ostvarenje "Kvadrat" ili "Trg", budući da naslov nosi dvostruko značenje engleske reči - The Square.

Film/TV utorak 30.05. 13:56 Komentara: 0

Pirati sa Kariba ostvarili najveću vikend zaradu u SAD

Najveću zaradu na osnovu prodaje ulaznica u SAD i Kanadi tokom vikenda imao je film "Pirati s Kariba: Mrtvi ljudi ne pričaju priče" (Pirates of the Caribbean: Dead men tell no tales), dok je komedija Dvejna Džonsona "Čuvari plaže" (Baywatch) ostvarila neočekivano loš rezultat.

Film/TV ponedeljak 29.05. 08:19 Komentara: 7
strana 1 od 41 idi na stranu