Četvrtak, 10.08.2023.

15:38

Produžen pritvor ubici iz Mladenovca

Na još tri meseca produžen je pritvor U. B. (21), koji se sumnjiči da je u pucnjavi 4. maja u okolini Mladenovca ubio devetoro i ranio 13 meštana.

Izvor: Tanjug

Produžen pritvor ubici iz Mladenovca
Andrej Cukic/EPA-EFE/REX/Shutterstock

To se desilo nakon što je Apelacioni sud odbio žalbu na prethodnu odluku koju je podneo njegov branilac.

Apelacioni sud u Beogradu, nakon održane sednice veća 8. avgusta, odbio je kao neosnovanu žalbu branioca okrivljenog i potvrdio prvostepeno rešenje, saopštio je Apelacioni sud u Beogradu.

Kako je navedeno, iz spisa predmeta i svih do sada prikupljenih dokaza, proizlazi postojanje osnovane sumnje da je okrivljeni izvršio krivično delo teško ubistvo, krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično delo otmica i krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Pravilan je zaključak iz prvostepenog rešenja da postoje okolnosti koje ukazuju na to da će se okrivljeni kriti, odnosno dati u bekstvo i uticati na neispitane svedoke, ukoliko se nađe na slobodi, kaže se u saopštenju.

"Apelacioni sud nalazi i da imajući u vidu radnje za koje je okrivljeni osnovano sumnjiv, koje su preduzete u relativno kratkom vremenskom periocu i u kontinuitetu, a kojima je ispoljio naročitu upornost, istrajnost, bezobzirnost, brutalnost i odsustvo empatije prema oštećenima, ostavljajući bez ikakve pomoći i napuštajući lice mesta događaja, uz ispoljavanje visokog stepena kriminalne volje, sve navedene okolnosti predstavljaju osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo", navodi se u obrazloženju odluke Apelacionog suda.

Kako se ističe, sud je pošao od toga da su o događaju informisali svi štampani i elektronski mediji u Srbiji i da je o navedenom obaveštena čitava javnost Srbije, kao i činjenice da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je navedene radnje preduzeo dan nakon pucnjava u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu koja se dogodila 3. maja, kada je učenik iste škole lišio života devet učenika i domara i kada je već postojalo uznemirenje javnosti i građana na teritoriji cele Republike, dodatno izazvao i razvio osećaj ličnog straha, nespokojstva i sigurnosti.

U konkretnom slučaju Apelacioni sud nalazi da i dalje postoji uznemirenje javnosti koje je takvog intenziteta da može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, s obzirom na to da se kritični događaj odigrao pre nešto više od dva meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: