Srbija

Sreda, 15.11.2006.

17:27

Kuprom: Zaposlićemo višak radnika RTB-a

Rumunski "Kuprom" najavio je da će ukoliko pobedi na tenderu za RTB "Bor", otvoriti nova radna mesta za višak radnika.

Izvor: Beta

Default images

Kako se navodi u saopštenju, "Kuprom" pored oživljavanja i osavremenjivanja proizvodnje u borskim i majdanpečkim rudnicima, namerava da investira u preradu drveta, mlekare i uslužne delatnosti u kojima će moći da se zaposli višak radnika iz Rudarsko-topioničarskog basena Bor.

Zaposlenima u RTB-u će ponuditi prekvalifikaciju, a prekobrojnima će nastojati da obezbedi nova radna mesta u mnogobrojnim projektima koji će biti pokrenuti uporedo sa ulaganjem u proizvodnju basena.

U "Kupromu" su izrazili žaljenje što se prilikom nadmetanja na tenderu boduje samo cena, a ne vrednost ostalih programa koje ta kompanija nudi.

Vlada Srbije je za otpremnine za 2.154 radnika, koji su u procesu restrukturiranja kompanije dobrovoljno odlučili da napuste preduzeće, obezbedila 14 miliona evra. Po strategiji Vlade, u RTB Bor je ostao optimalni broj radnika od 4.693.

Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu RTB-a ističe 22. novembra, a Vlada Srbije je za rudnike u Majdanpeku i Boru i Topionicu odredila minimalnu cenu od 266,7 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

12 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: