Četvrtak, 22.03.2018.

10:52

UN: Broj gladnih kojima je ugrožen život 124 miliona

UN objavile Globalni izveštaj o prehrambenoj krizi u kojem se navodi da je u svetu 124 miliona akutno gladnih, što znači da su im životi ugroženi.

Izvor: Tanjug

UN: Broj gladnih kojima je ugrožen život 124 miliona
Foto: Getty Images

Kako prenosi AP, to je povećanje u odnosu na 2016. kada je bilo 108 miliona osoba koje pate od akutne gladi.

Navodi se da je ovo povećanje uglavnom izazvano novim ili pojačanim sukobima u Mjanmaru, Nigeriji, Jemenu i Južnom Sudanu, kao i sušom koja je pogodila nekoliko afričkih zemalja.

U izveštaju se upozorava da će se ovakva situacija nastaviti u 2018, a da se očekuje da će Jemen ostati zemlja u kojoj će najviše nedostajati hrane.

AP navodi da se radi o godišnjem međuvladinom izveštaju koji sačinjavaju agencije UN, Evropska unija i organizacije koje se bave prehrambenom politikom, a koji je pokrenut 2016. kako bi se promovisala veća koordinacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: