Utorak, 26.09.2017.

16:55

Rusija počela vežbe strateških snaga u Sibiru

Ruska vojska počela je vojne vežbe u Sibiru s interkontinetalnim balističkim projektilima, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Izvor: Beta

Rusija počela vežbe strateških snaga u Sibiru
Foto: GettyImages

U saopštenju se navodi da će u manevrima učestvovati raketni lanseri "Jars" (Topolj) zajedno s pomoćnim vozilima, kao i 4.000 vojnika.

"Jars" je najnapredniji projektil za nuklearne bojeve glave u ruskom arsenalu i montira se na velike kamione, čime je neprijateljima teže da ga uoče i unište. Rusko ministarstvo je navelo da će vežbe obuhvatiti razmeštanje projektila i mere za njihovu zaštitu od neprijatelja.

Vežbe su organizovane nedelju dana pošto su Rusija i Belorusija završile velike manevre koji su izazvali nervozu među nekim članicama NATO na istoku Evrope.

Ruska vojska je intenzivirala borbenu obuku s rastom tenzija s NATO zbog Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: