Sreda, 25.05.2016.

23:27

Vašington zbunjen: U kom pravcu ide Izrael?

Izveštaji o izraelskoj desničarskoj koaliciji podstiču "legitimna pitanja" o pravcu politike Izraela, ali SAD će suditi o novoj vladi na osnovu njenih akcija.

Izvor: Beta

Vašington zbunjen: U kom pravcu ide Izrael?
Getty Images

To je saopštio Stejt department.

"Videli smo izveštaje iz Izraela koji je opisuju kao najdesniju koaliciju u istoriji Izraela i mi takođe znamo da su mnogi njeni ministri rekli da se protive rešenju o dve države", rekao je novinarima portparol Stejt departmenta Mark Toner, aludirajući na stvaranje nezavisne Palestine.

"To navodi na legitimna pitanja o pravcu u kome bi mogla da ide... koju vrstu politike bi mogla da usvoji", dodao je on, kako prenosi izraelski list Harec.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu i lider ultranacionalističke partije Izrael naš dom (Israel bejtenu) Avigdor Liberman potpisali su danas sporazum o ulasku te partije u vladajuću koaliciju i postavljenju Libermana na funkciju ministra odbrane.

Netanjahu je na konferenciji za novinare pozdravio ulazak članova te partije u koaliciju ali je pozvao i lidera opozicije Isaka Hercoga da svoju partiju Cionističku uniju levog centra uvede u vladu jedinstva kako bi se povećale šanse za mir s Palestincima.

Netanjahu je najavio da će prirotet biti bezbednost Izraela ali je dodao da će takođe biti posvećen i promovisanju mirovnog procesa s Palestincima i pokušati na svaki mogući način da postigne mir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: